Datum:21-01-2020

De Joodse wortels van het Christelijk geloof

Locatie: Kruiskerk, Lisdoddelaan 30 in Arnhem

Datum: 21-01-2020

Tijd: 20:00

Studieavond met Peter Pellemans in Arnhem over 'De Joodse wortels van het Christelijk geloof'

Op dinsdag 21 januari is er in Arnhem een studieavond met Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Joodse wortels van het Christelijk geloof. De bijeenkomst vindt plaats in de Kruiskerk, Lisdoddelaan 30 in Arnhem. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De Joodse wortels van het Christelijke geloof

Wanneer we Gods Woord eerlijk bestuderen zien we dat het een Joods/Hebreeuws karakter uitstraalt. De voorbije eeuwen van vervangingstheologie wilden ons anders doen geloven.  Alle verbonden werden door God met Israël gesloten. Jezus werd als Jood geboren en leefde als Jood. De Apostelen waren Joods en Jezus zei dat Hij op de eerste plaats kwam “voor de verloren schapen van het huis Israëls”. Daar in Israël liggen onze wortels, onze oorsprong en onze hoop.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het christelijke geloof.16 Aug

23 Aug

30 Aug

06 Sep